Over HempFlax

Missie

HempFlax is een sociaal verantwoordelijke en ethische onderneming die teruggeeft aan de aarde door betaalbare, natuurlijke hennepproducten op de markt te brengen. Door op inspirerende wijze het bewustwordingsproces van ondernemers te stimuleren in de wereldmarkt dragen wij bij aan het verduurzamen van hun onderneming. Wij omarmen de filosofie van de circulaire economie en doen ons uiterste best ons hieraan te committeren.

Visie

De industriële hennepplant en zijn duurzame toepassingen hebben een groot aandeel in ons dagelijkse leven. Deze natuurlijke duizendpoot leidt ons in onze ambitie een gezonde planeet na te laten aan toekomstige generaties.

Ecologische voetafdruk

Wij geloven met hart en ziel in deze plant en telen onze eigen gewassen. Daarbij springen we uitermate zuinig om met grondstoffen, water en bestrijdingsmiddelen.Het cultiveren van hennep is CO2-negatief. HempFlax biedt met grondstoffen van industriële vezelhennep hét alternatief met een gezonde ecologische voetafdruk.


Wereldleider in hennepproductie

HempFlax werd in 1993 opgericht door Ben Dronkers om het eeuwenoude gewas vezelhennep in zijn oude glorie te herstellen. Inmiddels is HempFlax gegroeid van 140 hectare industriële-vezelhennepteelt in 1994 tot 2500 hectare in 2017, en we verwachten in 2020 maar liefst 3500 hectare te cultiveren.

De vraag naar professionele hennepproducten van hoogstaande kwaliteit is enorm. De synergie tussen de verschillende vestigingen creëert een duurzaam en innovatief ondernemingsklimaat waarin HempFlax kan uitgroeien tot marktleider op het gebied van industriële hennepproductie.

Onze teelt vindt plaats in Nederland, Duitsland en Roemenië, en onze fabrieken staan in Oude Pekela, Nederland, en Alba Iulia, Roemenië.

Certificaten

HempFlax kiest voor het beheersbaar houden van zijn processen door te voldoen aan richtlijnen van verschillende internationale normeringen:

  • ISO 9001: gecertificeerd vanaf 2011, hergecertificeerd 2017 conform geüpdatete norm 9001:2015
  • ISCC plus: gecertificeerd 2016
  • ICCI: implementatie 2018
  • ISO 22000: implementatie 2018

Team Holland

Mark Reinders

Mark Reinders

Chief Executive Officer

Eelkje Oldenburger

Eelkje Oldenburger

Managing Director

Aubry Moret

Aubry Moret

Biochemist R&D

Annelieke de Haart

Annelieke de Haart

Plant Manager

Albert Gjaltema

Albert Gjaltema

Cultivation Manager

Gertjan Bruins

Gertjan Bruins

Business Line Manager

Team Romania

Dani Stanciu

Dani Stanciu

Crop and Field manager

Ioana Esu-Vilcu

Ioana Esu-Vilcu

Office manager/logistics

Stanca Merfu

Stanca Merfu

Bookkeeping

Admin Team

Admin Team

Herre Heeres, Bram Panman, Daniella Pit en Henk Nitters

Neem contact met ons op

Neem voor meer informatie over HempFlax contact met ons op!

Contact